Mellanpudel

I kenneln finns för närvarande tre tikar, se nedan. Min fantastiska brukshund, allroundtjej, myspropp Vilda, Jessicas sköna, arbetsvilliga, okomplicerade lilla Myran och "bebisen" Björk.  

Lp I Lp II Sökh III Engine Peg Boggs, "Vilda"


e: LP1, LP2, LP3, SLCH Iracema's Moonlight Star  u: SECH, FINCH, DKCH, EECH, NordW'08, JWW'08, LP1 Regenfield's Kookaburra

* 2010-05-16   


Vilda är en underbart rolig tös att träna. Hon bjuder ofta på spontana beteenden och skulle vara en dröm att köra shaping med. Vilda har en stor arbetslust och kan arbeta länge i högt tempo. Hon klarar såväl uthålligheten i en söktävling som explosiviteten på agilitybanan. Hon har meriter i lydnad, agility, spår och sök. I temperamentet är hon mjuk och följsam, ingen som man behöver höja rösten åt. Hon älskar att mysa med sin flock, men är trygg och har inga ensamhetsproblem. Att en så liten hund lyckas prestera på elitnivå i söket är verkligen ovanligt. När vi tävlar så tävlar vi mest mot malinois, schäfer och border collie. Det är Vildas exceptionella motor och motivation som gör att hon ändå klarar av att hävda sig.


Vilda har haft två valpkullar och lämnat otroligt arbetsvilliga och roliga valpar! Tyvärr kommer jag inte att fortsätta på hennes linje pga foderallergi hos flera valpar. Det känns mycket sorgligt, då hennes underbara arbetsvilja i högsta grad gått i arv. Bland hennes avkommor finns champions i viltspår, agility och rallylydnad. Hon är mamma till SM-vinnaren i agility medium 2017. Två valpar är uppflyttade till lägre spår, båda med 10-10 på spåret. Ett par valpar tävlar lydnad på elitnivå. Flera har titlar i rallylydnad och lydnad och flera är aktiva i nosework. Kort sagt - helt fantastiska valpar! Jag kommer att fortsätta min avel med samma mål men på en annan linje, se information om lilla Myran längre ner! Mer om Vildas valpar finns att läsa under fliken Valpar.

Vildas meriter:


Godkänd i elitspår! 478 poäng och placering 6 av 13 på DM!

Uppflyttad till elitspår. 498 poäng.


Godkänd i elitsök! 420 poäng.

Uppflyttad till elitsök!! 492,5 poäng.

Godkänd i högre klass sök! 470,5 poäng.

Uppflyttad till högre sök, 449,5 poäng.


1:a pris lkl 1, 177 poäng.

1:a pris lkl 1, 187,5 poäng.

1:a pris lkl 1, 192 poäng, LP 1.


1:a pris i lkl 2, 162 poäng.

1:a pris lkl 2, 174,5 poäng.

1:a pris lkl 2, 173,5 poäng, LP2.


2:a pris lkl 3, 244 poäng.


Agility: Två pinnar i hoppklass 1.


Nosework: tre raka uppflyttningsdiplom, uppflyttad till TSM II


Utställd en gång i stram sportfrissa med Excellent.


Genomfört MH med mycket goda avreaktioner och 1:a på skotten. Protokoll.

Filmer från Vildas jättefina MH finns längst ner under Bildfrossa!Patellaundersökt ua.

PRCD A , ögonlyst u.a. sept -12.Dessutom, under 2012:


Norrlands vinstrikaste brukspudel

Norrlands vinstrikaste lydnadspudel


2:a i Årets brukspudel

2:a i Årets lydnadspudel


Årets lydnadsekipage i Söderhamns brukshundklubb

2:a i Årets bruksekipage i Söderhamns brukshundklubb

3:a i Årets agilityekipage i Söderhamns brukshundklubb2013:

Årets brukshund i Söderhamns Brukshundklubb

Norrlands vinstrikaste lydnadspudel

Norrlands vinstrikaste Brukspudel

2:a i Årets brukspudel


2014:

Tävlingsuppehåll pga valpkull


2015:

2:a i årets brukshund i Söderhamns Brukshundklubb

Norrlands vinstrikaste Brukspudel

2:a i Årets brukspudel


RLD N RLD F Sandvretens Vildmyra, "Myran"


e:AGD I, AGHD I, SE UCH Olymbinar's Happy Happy Joy Joy       u: S AGCH S AG (hopp)CH Sandvretens Talang

Myran är på moderssidan efter genuint arbetande linjer. Agility-SM 2017 så var både mamma Talang, två av Talangs syskon samt hennes mamma och pappa med på Agility-SM. Talang har också varit med i vinnande laget i World Agility Open Championships 2017, tagit lagbrons och individuellt silver på WAO 2016. Hon SM-kvalade även 2016. Tittar man på MH på moderssidan så är relativt många av helsyskonen testade med jättefina resultat. Mer nyfikenhet och lekfullhet än rasgenomsnittet, mindre aggressivitet än rasgenomsnittet. En helbror till Talnag är också godkänd på korningens mentaldel. Talang är korrekt byggd och utställd med CK. Pappa Happy Happy har också ett kanonfint MH, kvalad till agility-SM 2017 & 2018, och bra exteriört (utställningschampionat). Myrans moster tävlar i räddning, IPO-R. 


Lilla Myran själv är en väldigt följsam och samarbetsvillig tjej. Hon har stor kamplust, massor av motor och en bra spårnäsa. Det känns som att hon har alla förutsättningar att bli en riktigt, riktigt rolig arbetspudel!


Hon är tävlad i rallylydnad och fick två godkända resultat av två möjliga på sin allra första tävling! Sedan plockade hon snabbt fler resultat och har i dag titeln RLD N och RLD F. I lydnad är hon tävlad i startklass med uppflyttningspoäng båda gångerna. Hon har även visat att lilla pudelnosen fungerar som den ska och har godkänt anlagsprov i viltspår.


Myran har också varit på utställning. Hennes utställningskarriär var två dagar lång (lördag + söndag samma helg!) för att sedan åter kunna vara  skogspudel utan pälsbegränsningar. Hon har dock visat att hon är en välkonstruerad och showig pudelfröken. I hård konkurrens vann hon juniorkonkurrensen och fick CK båda dagarna! Totalt blev hon 4 rep 5 av 18 tikar. Inte illa för en blivande brukspudel. Nu är det helt andra tävlingar som gäller framöver!


Myran är MH-beskriven med superfint resultat. Hon hade riktigt roligt under MH:t och var snabbt framme och kollade läget på både avståndslek och spöken. Lekte järnet (förstås, det är ju Myran vi pratar om!!) och avreagerade fint på alla "farliga" moment. Hennes MH var ett bra kvitto på alla de fina egenskaper vi redan visste att hon har.

Se upp Å herregud, "Björk"

* 20180823

e:Drefvikens skydrift u: Se upp Meningen med livet

Vår lilla "bebis" börjar bli stor! Hon har vart på utställning med excellent och är numera nedklippt i skön sportfrisyr med blivande rasta-flätor! Framöver väntar helt andra sorters tävlingar! 


Manvargens kennel - för ett aktivt hundliv!