Myran
myranskog
myranapport2
myranvinst
myransnygg


SeRallyCH LD Start RLD N F A Sandvretens Vildmyra, "Myran"


e:AGD I, AGHD I, SE UCH Olymbinar's Happy Happy Joy Joy       u: S AGCH S AG (hopp)CH Sandvretens TalangMyran är en synnerligen lättsam hund i vardagen, hon har ingen jaktlust, hon är måttligt intresserad av folk och väldigt vänlig mot allt och alla. I träning är hon extremt föremålsintresserad och har fyra snabba ben som hon gärna använder. Allt jobb är uppskattat, men hon föredrar nog mer självständigt fysiskt jobb så som spår eller uppletande framför precision och detaljer som lydnad. Hon är samarbetsvillig, men med en rejäl portion av ”kan själv”. Hon gillar alla belöningar, älskar att kampa och är besatt av mat, på gott och ont. Men vi vet iallafall att hon har stålmage!

Hon är tävlad i lydnad och rallylydnad med bra resultat, tränad i spår och uppletande samt viltspår. 

Myran är MH-beskriven med superfint resultat. Hon hade riktigt roligt under MH:t och var snabbt framme och kollade läget på både avståndslek och spöken. Lekte järnet (förstås, det är ju Myran vi pratar om!!) och avreagerade fint på alla "farliga" moment. Hennes MH var ett bra kvitto på alla de fina egenskaper vi redan visste att hon har.

På moderssidan är hon efter genuint arbetande linjer. 2017 så var både mamma Talang, två av Talangs syskon samt hennes mamma och pappa med på Agility-SM. Tittar man på MH på moderssidan så är relativt många av helsyskonen testade med jättefina resultat. Mer nyfikenhet och lekfullhet, mindre aggressivitet än rasgenomsnittet. Pappa Happy har också ett kanonfint MH, kvalad till agility-SM 2017 & 2018. Myrans moster tävlar i räddning, IPO-R. 


Myran har också varit på utställning. Hennes utställningskarriär var två dagar lång (lördag + söndag samma helg!) för att sedan åter kunna vara  skogspudel utan pälsbegränsningar. Hon har dock visat att hon är en välkonstruerad och showig pudelfröken. I hård konkurrens vann hon juniorkonkurrensen och fick CK båda dagarna! Totalt blev hon 4 rep 5 av 18 tikar.